Stay strong

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 09:42

Lieve lieve lezers, 

Wat is het een bizarre en enge  tijd hé?

Mensen met mondkapjes op , lege schappen , scholen die dicht zijn en mensen die bij de vleet in ziekenhuizen belanden of hun dierbare aan dit vreselijke virus verliezen en soms niet eens meer afscheid kunnen nemen .

Normaal zie je dit soort taferelen vrijwel alleen in rampen films zoals The day after tommorow en nu leven we zelf in zo'n rampen film lijkt het wel.

Het ene na het andere land gaat in lockdown, zo ook  met pijn in hart ,mijn geliefde land Spanje en wellicht gaat ook Nederland er aan moeten geloven. 

En wat een respect voor de mensen die in deze toch wel spannende tijd in  de zorg en de supermarkten werken en ook voor de mensen die hun hulp aanbieden voor een boodschap. 

Want laten we dat niet vergeten , ondanks het hamsteren en het tekort aan wc papier ,  gebeuren er ook hele mooie dingen, mensen die elkaar willen helpen , een taxi chauffeur die gratis rond rijd om de oudere mensen of hulpeloze mensen te ondersteunen in hun dagelijkse benodigdheden, of mensen die via Facebook hun hulp aanbieden, ik ben ontzettend blij dat we dat ook mogen zien van onze medemens en dat er ook de mooie kant van social media word getoond , want nu wij thuis aan de bank gekluisterd zijn is het toch wel heel mooi dat we op deze manier in contact met geliefde kunnen komen. 

Ondanks dat dit een bizarre , spannende, pijnlijke en onwerkelijke tijd is hoop ik toch ook wat positiefs mee te geven, veel mensen hebben het er onwijs moeilijk mee binnen te moeten wachten tot dit eindelijk weer overgaat, maar laten we er met zijn allen iets moois van  maken, laten we elkaar een hart onder de riem steken en proberen elkaar op te peppen en te helpen, want of we nu bang en verdrietig zijn en boos op elkaar, het laat deze moeilijke periode niet sneller overgaan.

IK zat te denken aan mijn lieve oma , die dit gelukkig bespaart is gebleven, ik zat te denken aan hoe zij deze periode door zou komen. Mijn oma was de positiviteit zelve , zij had altijd een lach op haar gezicht en wanneer het even wat minder ging, dan zei ze ,'' kind we moeten er maar een feestje van maken'' want als je de tijd gezellig en vrolijk door brengt en je door niets klein laat maken dan gaat de tijd altijd sneller  , een lach en een traan , maar laat onze vriendelijkheid en vrolijkheid niet verloren gaan. 

Mijn gedachte zijn bij de mensen die dit helaas niet overleefd hebben, bij de mensen die geen afscheid hebben kunnen nemen, of hun dierbare zijn verloren, want daar kan het even niet positief voor zijn. 

Lieve lezers , zullen we hier in de reacties voor hen een hartverwarmend berichtje achter laten opdat zij ondanks deze moeilijke tijd ook een stukje steun en kracht mee krijgen? 

Voor Iedereen gezondheid , liefde , steun en positiviteit gewenst en laat je niet kisten door Covid-19

Wij zijn sterker!

 

Dikke zoen Britt van Beauty of lifestyle 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.